≈ۣۜČʌ√ʌ | ||
|
اگر شما هم از آن سرماخورهای حرفهای هستید و با شروع فصل سرما به هر دارویی متوسل میشوید تا سرما نخورید، برای یک بار هم که شده آناناس را امتحان کنید. چرا؟ برای این که پزشکان توصیه میکنند اگر زیاد دچار سرماخوردگی میشوید و این وضعیت شما را آزار میدهد، میتوانید با نوشیدن آب آناناس تا حد زیادی علائم این بیماری را کاهش دهید. متخصصان تغذیه معتقدند، آناناس علاوه بر این که شیرین و خوش طعم است مزایای بسیاری برای سلامتی نیز دارد. از جمله این که آناناس حاوی یک نوع آنزیم با خواص ضدالتهابی است که "بروملاین" نام دارد. این آنزیم در واقع میتواند با عفونتها مقابله کرده و باکتریها را نابود سازد. نوشیدن آب آناناس در تسکین گلودرد هم موثر است و همچنین میتواند به راحتی مخاط بدن را پاکسازی کند. آنزیم بروملاین موجود در آناناس به تسکین سرفههای ناشی از سرماخوردگی کمک میکند. علاوه بر اینها نوشیدن آب آناناس میتواند در تسکین بدندردهای ناشی از سرماخوردگی تاثیر مفید و به سزایی داشته باشد. پس تا عطسه اول آمد بدوید یک لیوان آب آناناس بخورید. خوردن ماهی ، که غنی از اسیدهای چرب امگا – 3 است، باعث افزایش جریان خون به مغز وبهبود عملکرد آن می شود. تحقیقات جدید نشان می دهد که خوردن ماهی همچنین بارها واکنش مغزرا تسریع کرده و باعث کاهش میزان خستگی مغز حتی پس از انجام وظایف دشوارمی شود. طبق گزارش مجله بریتانیایی گزارش تغذیه ،محققان بریتانیایی می گویند این یافته ها می تواند به ویژه برای افراد مسن مهم باشد چون این افراد دارای پتانسیل زوال عقل هستند. آنها با انجام دو مطالعه به بررسی اثر روغن ماهی پرداختند. به گزارش تلگراف، به داوطلبان، مکمل های روغن ماهی غنی از دی اچ ای،یک اسید چرب امگا – 3، داده شد. نتایج یکی از آنها نشان داد که مصرف مکمل های امگا 3 طی انجام وظایف ذهنی، جریان خون به نواحی فعال مغزرا افزایش می دهد. مطالعه دیگربه تاثیر دادن دو مکمل روغن ماهی به یک گروه از داوطلبان 18-35 ساله به بالا طی مدت سه ماه پرداخت. نتایج، تفاوت کمی در جریان خون به مغز نشان داد، اما مطالعه مربوط به واکنش سریع و سطح پایین خستگی پس ازانجام کارداده شده، تکمیل شد. نویسنده این مطالعه، فیلیپا جکسون از دانشگاه نورسومبریا بریتانیا، گفت : "این یافته ها می تواند پیامدهایی برای عملکرد ذهنی در مراحل بعدی زندگی داشته باشد."
زعفران، سرطان کبد را مهار میکند. در درمان آلزایمر موثر است و در درمان اختلالات قاعدگی نیز نقش مهمی را ایفا میکند. زعفران زعفران، گیاهی است چند ساله که دارای پیاز است و علاوه بر استفاده در پخت و پز، دارای مصارف درمانی بسیاری نیز هست. این پیاز غلاف قهوهای رنگی دارد و دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و 3 رشته کلاله قرمز رنگ است. قسمت مورد استفاده گیاه زعفران، کلاله نارنجی رنگ گل آن است. زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران به دست میآید در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 کیلوگرم گل زعفران به دست میآید که وزن 5 کیلوگرم زعفران تازه بعد از خشک شدن به یک کیلوگرم میرسد. متخصصین طب گیاهی نیز از دیرباز با خواص زعفران آشنا بوده و آن را برای درمان انواع بیماریها مانند خستگیهای مفرط درد لثه، بیماریهای قلبی، افسردگی، آسم، بیخوابی، سیاه سرفه، درد شکم و سنگهای کلیه توصیه میکردند. مصرف زعفران باعث کاهش سطح کلسترول بد و نیز بهبود جریان خون در بدن میشود. برخی از متخصصین طب گیاهی بر این باورند که استفاده از زعفران باعث تقویت حافظه میشود. مصرف زعفران برای افرادی که دارای اختلالات عصبی هستند و یا حافظه خود را از دست دادهاند توصیه میشود. استفاده از زعفران در درمان بیماریهای چشمی موثر است؛ زعفران از آن جا که حاوی خواص آنتیاکسیدانی فراوانی است متخصصین طب گیاهی آن را برای درمان ضعف بینایی توصیه میکنند و با مصرف آن ماهیچههای چشم تقویت میشود و مصرف منظم آن باعث بهبود بینایی حتی در سنین بالا نیز میشود. زعفران خون را تصفیه میکند و خاصیت ضد التهابی دارد و برای تسکین دردهای ناشی از آرتروز توصیه میشود. برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید... ادامه مطلب
برخی معتقدند پوست سیبزمینی را قبل از پخت باید گرفت تا سالمتر و بهداشتیتر باشند در حالی که این طور نیست. پوست سیبزمینی نسبت به گوشت آن دارای مقدار بیشتری ویتامین و مواد معدنی است. این بخش از سیبزمینی، سرشار از ویتامین C ، 6B، مس، پتاسیم، منگنز و منبع خوبی از فیبر محسوب میشود و مقدار آهن موجود در پوست سیبزمینی 5 برابر بیش از گوشت آن است. پوست سیبزمینی حاوی آنتیاکسیدانهایی است که میتواند از آسیب رادیکالهای آزاد که منجر به بروز برخی بیماریها مانند سرطان میشود، پیشگیری کند. پوست سیبزمینی مقادیر بسیاری مواد مغذی را درون خود ذخیره کرده و فیبر موجود در آن برای رژیمهای غذایی بسیار مفید است. در واقع اگر سیبزمینیها را با پوست بپزید به حفظ مواد مغذی گوشت آن که حین پخت مقداری از آنها از دست میرود کمک کردهاید. بنابراین اگر مایلید سیبزمینیها را با پوست بپزید ابتدا آنها را خوب با آب بشویید تا کاملا تمیز و بهداشتی عمل کرده باشید. اما اگر مجبورید سیبزمینیها را پوست بکنید به توصیه متخصصان تغذیه تا حد امکان پوست آنها را نازک بگیرید. روش درست نوشيدن چاي روش درست و صحيح نوشيدن چاي ضروري بوده زيرا سبب تاثير گذاري بهتر و مفيد آن در بدن ميشود. دكتر مسعود كيمياگر متخصص تغذيه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: چاي پس از آماده شدن بهتر است تازه و به موقع نوشيده شود، زيرا با ماندن زياد چاي بعد از آماده شدن با مرور زمان به دليل داشتن تركيبات آلكا لوئيدي مانند تانن سبب تغيير طعم چاي شود زيرا تانن تلخ مزه است. كيميا گر عنوان كرد: رعايت متعادل و مناسب غلظت چاي به هنگام نوشيدن بر سلامتي بدن تاثير داشته و اگر چاي به صورت پررنگ نوشيده شود سبب حساسيت و تحريك معده و بروز مشكلات ديگري در بدن شده و در صورت نوشيدن چاي كم رنگ اثرات پلي فنولي و آنتي اكسيداني آن كم شده و سبب كاهش اثراتي مانند رفع خستگي ميشود. اين متخصص تاكيد كرد: به هنگام نوشيدن چاي، رعايت به اندازه و مناسب غلظت آن لازم است. وي افزود: در صورتيكه مدت زماني لازم نوشيدن چاي قبل و بعد از صرف غذا رعايت نشود و زمان صرف غذا با نوشيدن چاي نزديك باشد سبب كاهش جذب آهن در بدن ميشود زيرا تركيبات مانند كافيئن و تئين چاي در صورت تركيب شدن با آهن، مانع از محلول شدن آهن در رسوب شدن آن ميشود كه سبب كاهش جذب آهن در بدن ميشود. كيمياگر تاكيد كرد: پس براي جذب بيشتر آهن بدن رعايت حفظ زماني مناسب قبل و پس از صرف غذا ضروري است. وي افزود: تمامي موارد ذكر شده در موردن نوشيدن قهوه نيز بايد رعايت شود. كيمياگر به عموم افراد توصيه كرد: رعايت روش درست نوشيدن چاي سبب تاثير گذاري بهتر و مفيد آن در بدن ميشود.
با خوردن یک صبحانه سالم، سوخت و ساز بدن افزایش یافته و بدن به جای انباشت و ذخیره کالری اضافی در خود به سوزاندن آنها میپردازد. به نوشته همشهری آنلاین، اگر از همین حالا تصمیم گرفتهاید که به طور منظم صبحانه بخورید به خاطر بسپارید که انتخاب مواد غذایی سالم و مغذی نیز حیاتی است. پنج مزیت خوردن صبحانه سالم عبارتند از: 1- سوخت و ساز بدن افزایش میدهد - با خوردن یک صبحانه سالم، سوخت و ساز بدن افزایش یافته و بدن به جای انباشت و ذخیره کالری اضافی در خود به سوزاندن آنها میپردازد. 2- جذب مواد غذایی را در بدن افزایش میدهد - افرادی که صبحانه سالم میخورند جذب چربی در بدنشان کمتر و جذب فیبر بیشتر صورت میگیرد و علاوه بر آن دارای جذب بالایی از انواع ویتامینها و مواد معدنی به خصوص کلسیم، آهن و منیزیم خواهند بود. 3- خوردن غذاهای ناسالم را به حداقل میرساند - خوردن صبحانه سالم، گرسنگی را بهتر کنترل کرده و به این ترتیب کالری کمتری از غذاهای ناسالم جذب بدن خواهد شد. 4- میزان تمرکز و قدرت حافظه را افزایش میدهد - افرادی که صبحانه سالم میخورند نسبت به آنهایی که صبحانه نمیخورند از تمرکز، کارایی و خلق و خوی بهتری برخوردار هستند. 5- باعث تناسب و تعادل در وزن میشود - خوردن یک صبحانه سالم کمک خوبی جهت حفظ تعادل وزن خواهد بود. سرکهی سیب اگر به مقدار کم مصرف شود، هضم غذا را راحتتر میسازد و خواصی دارد که با کلسترول، فشار خون بالا، پیری و عفونت گوش مقابله میکند. سرکه ی سیب سرکه را دوست سلامت خود بدانید. سرکه سرشار از مواد مغذیای است که به لاغر شدن کمک میکند، هضم غذا را راحتتر میسازد و خواصی دارد که با کلسترول، فشار خون بالا، پیری و عفونت گوش مقابله میکند. مطالعهی این مطلب بیشتر شما را در جریان خواص این مادهی غذایی قرار میدهد.
در سال 2005 مطالعاتی در سوئد انجام گرفت که نشان میدهد اضافه کردن سرکه به مواد غذایی باعث ایجاد احساس سیری بعد از غذا میشود و به این ترتیب در طولانی مدت جذب کالریها را کاهش میدهد. سرکهی سیب همراه با رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی باعث میشود که شما در ماه 500 گرم وزن کم کنید. پس اگر قصد لاغر شدن دارید میتواند روی سرکه حساب کنید. البته مراقب میزان مصرف باشید؛ مصرف زیاد سرکه به منظور کاهش وزن ممکن است موجب بروز مشکلاتی در شما شود. میزان مصرف: یک قاشق چایخوری سرکهی سیب را با یک لیوان آب مخلوط کرده و روزانه 3 مرتبه میل کنید. این کار را 4 تا 6 ماه ادامه دهید.
سرکهی سیب سرشار از پکتین است. این فیبر حلال، جذب مواد غذایی و مایعات را در روده کند کرده و با عبور آرام از دستگاه گوارش کلسترول را دفع میکند. میزان مصرف: یک قاشق چایخوری سرکهی سیب را با یک قاشق چایخوری عسل در یک لیوان آب حل کرده و به مدت 3 ماه روزانه (قبل از غذا) 3 مرتبه میل کنید.
محققان ژاپنی ثابت کردهاند مصرف روزانهی سرکهی سیب میتواند از زخم معده پیشگیری کند زیرا باعث میشود که معده مادهای (شیرهای) ترشح کند که خاصیت حفاظتی دارد. همچنین این مادهی غذایی با باکتریهایی که منشأ مشکلات گوارشی هستند مقابله میکند و احتمال مسمومیت غذایی را کاهش میدهد. میزان مصرف: نصف قاشق چایخوری سرکهی سیب را با یک قاشق چایخوری عسل در یک لیوان آب ولرم حل کرده و روزانه 1 مرتبه میل کنید. این کار را تا زمان برطرف شدن مشکلات گوارشی(3 تا 4 روز) ادامه دهید. اگر مشکلتان حل نشد به پزشک مراجعه کنید. برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید... ادامه مطلب
خیلی گرسنه وارد میهمانی نشویم، بهتر است. میتوانیم یک ساعت قبل از رفتن، یک تخم مرغ آبپز یا یک عدد میوه بخوریم که هم انرژی زا هستند و هم کم کالری. ما همگی فراموش میکنیم که میهمانی زمانی برای افراط و زیادهروی نیست، چون خیلی وقتها به هم میگوییم «میهمانی است بابا، بخور! فردا نخور!» ولی چه زیباتر است که میزبان فقط با یک نوع غذا، تکلیف میهمان را روشن کند! و اما چند پیشنهاد برای خویشتنداری در مقابل هوسهای فراوان در میهمانیها: برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید... ادامه مطلب
دانشمندان عقیده دارند رنگ نارنجی، اکسیژن رسانی به مغز را افزایش میدهد، نیروبخش است و فعالیت ذهن را تحریک میکند. بازی با رنگها رنگها نقش مهمی در دنیای ما بازی میکنند. رنگها میتوانند افکار ما را تحت سلطه خویش درآورند، اعمال ما را تغییر دهند و واکنش هایی را سبب شوند. رنگها میتوانند چشمهای شما را آزار داده یا آرام کنند، فشار خون را بالا ببرند و بر درجه سیری یا گرسنگی ما تأثیر بگذارند. در واقع آنچه که ما از آن خواهیم نوشت، تأثیر رنگها بر اشتهای ماست. برخی رنگها اشتها را سرکوب میکنند (که این مورد برای کسانی که قصد کم کردن کالری را دارند سودمند است) در حالی که سایرین سرعت تنفس و ضربان قلب را بالا میبرند.
اما چرا؟ اصولا دو نکته در غذا هست که اشتهای ما را تحریک میکند؛ رنگ و بو. رستوراندارها و مدرسان آشپزی سالهاست که میدانند جذابیت غذاهای گوناگون با رنگ آنها ارتباط تنگاتنگی دارد. وقتی که در مجلهای مثل پردیس صفحات آشپزی را مرور میکنید، احساس گرسنگی به شما دست میدهد و این دلیلی ندارد جز اینکه شکل غذا موجب خروج نورونها از هیپوتالاموس میشود و حس گرسنگی در ما بیدار میشود. برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید... ادامه مطلب سعی کنید آنتی اکسیدان مورد نیاز بدن تان را در صبح دریافت کنید. قهوه تنها برای بدست آوردن احساس شادابی در صبح نیست ، نوشیدنی ای که خواب را از سرتان بپراند ؛ بلکه در اصل منبعی از آنتی اکسیدانی است که بدن تان به آن نیاز دارد و باید در رژیم غذایی تان وجود داشته باشد، سعی کنید صبح ها کمی کربوهیدرات یا انگور قرمز نیز مصرف کنید. انواع انگور ، و دیگر میوه ها و همچنین سبزیجات منبع غنی از آنتی اکسیدان هستند حتی بیشتر از قهوه ، اما ما زیاد در مورد آنها اطلاعی نداشتیم. فواید سلامتی انجیر شامل درمان ضعف جنسی، یبوست، بدگواری، دیابت، سرفه، برونشیت و آسم میباشد. همچنین به افزایش وزن پس از بیماری نیز کمک میکند. انجیر میوه فصلی است که در نواحی غربی آسیا یافت میشود. اما انجیر خشک همیشه در دسترس میباشد. درخت انجیر جزء خانواده توت میباشد. فواید انجیر برای سلامتی را میتوان با وجود موادمعدنی، ویتامینها و فیبر در آن مرتبط دانست. انجیر حاوی ویتامین A، B1، B2، کلسیم، آهن، فسفر، منگنز، سدیم، پتاسیم و کلر میباشد. در زیر به برخی از فواید آن اشاره میکنیم: * جلوگیری از یبوست: در هر سه عدد انجیر، 5 گرم فیبر وجود دارد، از اینرو به سلامت عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست کمک میکند. برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید... ادامه مطلب گلابی میوهای خوش طعم است که سرشار از ویتامینها و عناصر معدنی است و خوردن آن در گرمای تابستان میتواند علاوه بر تامین مواد مورد نیاز بدن، اندکی از تشنگی را نیز رفع كند. گلابی دارای 76 تا 83 درصد آب، 6 تا 12 درصد مواد قندی مانند دکستروز ولوز(غالبا عاری از ساکارز)، یک تا دو درصد اسیدهای آلی آزاد مانند اسید مالیک و سیتریک، تانن، پکتین، انورتین آسپاراژین (خصوصا در میوههای جوان) است. گلابی سرشار از ویتامینهای A,B1,B2,C و عناصری مانند فسفر، سدیم، کلسیم، منیزم، گوگرد، پتاسیم، کلر، روی، مس، آهن، منگنز، ید و ارسنیک است. پوست درخت گلابی اثر قابض دارد و برگ آن اثر مدر و آرام کننده دارد و از آن در موارد ورم مثانه، وجود باکتری در ادرار و وجود سنگ در مجاری ادراری استفاده می شود. برگ درخت گلابی در رفع عفونت مجاری ادراری موثر است و با مصرف آن اسید اوریک دفع میشود. گلابی میوهای خوش طعم است که البته در مصرف آن به حالت خام نباید افراط شود زیرا معدههای ضعیف آن را به خوبی هضم نمیکنند این در شرایطی است که هضم گلابی پخته آسان است و اثر ملین دارد. گلابی دارای اثر از بین برنده اسیداوریک در بدن است ضمن این که اثر ملین و تامین کننده عناصر معدنی بدن را نیز دارد. گلابی برای مبتلایان به بیماری قند خون میوهای مناسب بوده و در رفع کم خونی و خستگی عمومی موثر است ضمن این که غذای خوبی برای زنان باردار است. با مصرف مقادیر زیادی گلابی در چند روز، مشروط به این که اغذیه دیگری خورده نشود، فشار خون به صورت قابل ملاحظهای پایین میآید. گلابی دارای گیاهی به صورت درختچه و به ارتفاع چند متر و یا به صورت درخت و دارای ساقهای به بلندی 10 تا 20 متر است. از مشخصات گلابی این است که ریشهای عمیق و برگهایی ساده، صاف و دندانهدار دارد و میوه آن مخروطی شکل، گوشت دار و خوراکی است. قسمت مورد استفاده درخت گلابی، برگهای جوان، پوست ساقه و میوه آبدار، معطر و خوش طعم آن است. گلابی با نام علمی «Pyrus communis L» به تیره گل سرخ تعلق دارد. |
|
© CopyRight 2010 - 2012 Cava.lxb.ir
|